Skal du også fejre International Venskabsdag med vennerne 30. juli? 🤗✨

Dårlige Digitale Dynamikker

Vi har fået en besked Mette, som har brug for hjælp til at håndtere vennernes dårlige vaner med at sidde på mobilen når de er sammen.

Kære Dilemmapanel,

Mit navn er Mette og jeg har et venskabsdilemma, der handler om mine venner og deres digitale vaner, som er begyndt at påvirke vores venskab negativt.

Vi er en venindegruppe på fem, som har lavet en madklub, hvor vi mødes hver uge og laver aftensmad sammen. Det er skønt at vi kan bruge så meget tid sammen, men noget plager mig: Mine veninder er altid meget fordybet i deres mobiler når vi er sammen.

Mobilen ligger konstant fremme på bordet og det er nærmest blevet normalen at flere sidder og chatter med andre eller scroller dumme videoer, mens vi spiser. Det er enormt frustrerende for det er tydeligt at de slet ikke lytter, når man forsøger at fortælle dem noget.

Hver gang vi ses poster de stemningsfulde billeder af vores madklub på sociale medier, som udadtil signalerer, at vi er de bedste veninder, men tilbage sidder jeg med et ønske om, at de var mere nærværende og tilstede, i stedet for at være så optaget af at vise alle andre om ”hvor hyggeligt vi har det”.

Så kære panel, hvad gør jeg lige her. Det irriterer mig grænseløst, men hvordan tager jeg lige snakken op, uden det kommer til at lyde som en stor omgang voksen skældud. 

For kan og skal man overhovedet opdrage på venners digitale vaner? Eller burde de som vokse mennesker ikke at de er ved at blive et problem ift. den måde de er sammen med andre mennesker på?

KH. Mette – en frustreret veninde

Mette har forsøgt at italesætte emnet, men det virker ikke som om veninderne rigtigt forstår, hvorfor det er et problem. De siger bl.a. ting som “Jamen, jeg kan jo godt multitaske”

Updating…
  • Ingen varer i kurven.